Per Wiggers grijpt leiding in Benelux Cup MTB

Per Wiggers grijpt leiding in Benelux Cup MTB

Per Wiggers is op dreef. De veldrijder die in de zomer vooral actief is op de mountainbike, werd dit weekend in de Benelux Cup Mountainbikemanche van Erezée tweede na Niels Derveaux. In het klassement grijpt hij ook de leiding. Stijn Simons staat tweede, op drie punten van de Nederlander.

Wiggers moest van redelijk ver komen bij de start. “Ik hing lang op de neg11205098_674658015972306_7732292046445457506_nende plaats en kon zo geleidelijk aan opschuiven naar plek drie. In de laatste ronde kon ik mijn achterstand op de tweede wegwerken en in de slotklim kon ik me zelfs loswerken.”

De winnaar was toen al te ver weg, maar de tweede plaats was wel voldoende om de leiding over te nemen in het algemene klassement. “Het wordt een uitdaging om deze te verdedigen tot de laatste manche. Ik hoop natuurlijk om de leiderstrui te houden, maar de concurrentie is ook sterk.”

Tot nu toe kan hij alleen maar tevreden zijn over zijn seizoen. “De uitslagen zijn goed, nationaal en internationaal. Hopelijk kan ik deze lijn nog lang doortrekken en ook op het Nederlands kampioenschap een goede prestatie neerzetten”, besloot de junior van het Craft Ten Tusscher Team.