Peirens en Bekaert winnen eerste manche VCC

Peirens en Bekaert winnen eerste manche VCC

In Knesselare werd vandaag de Vlaamse Cyclocross Cup op gang getrapt. Bij de junioren ging de overwinning naar Yentl Bekaert. De beste nieuweling was Belgische kampioen Yente Peirens. Met een vierde plaats mocht ook Yorben Lauryssen mee het podium op als beste eerstejaars.

“Ik nam een goede start”, vertelde Yentl Bekaert na afloop. “In de eerste ronde kon ik al meteen een gaatje slaan. Even later sloeg mijn ketting eraf en kwamen de achtervolgers terug aansluiten. De volgende ronde recupereerde ik even. In de laatste ronde plaatste ik nog een versnelling. Deze voorsprong wist ik te behouden tot aan de finish. Ik ben uiteraard zeer tevreden met mijn eerste overwinning van het seizoen”.

Ook Peirens boekt eerste zege van het seizoen14333691_1147811185310937_6128341835901300695_n.jpg

Bij de nieuwelingen kende Belgische kampioen Yente Peirens weinig tegenstand. Zo reed hij foutloos naar zijn eerste overwinning van het seizoen. De beste eerstejaars was Yorben Lauryssen op de vierde plaats.

“Van in de start had ik het plan om al snel een gat te slaan”, vertelde Yente Peirens na afloop. “Dat lukte en zo nam ik de wedstrijd in handen. Dit met de overwinning als gevolg. Ik ben wel nog steeds niet zoals ik zou moeten zijn. Al was dit wel een goede ‘training’ tegen de grote crossen die er stilaan aankomen. Uiteraard ben ik tevreden met deze overwinning, winnen is nu eenmaal altijd leuk.”

Foto’s met dank aan Joeri De Coninck