Pechdag voor Arno Debeir en Florian Vermeersch in Namen

Pechdag voor Arno Debeir en Florian Vermeersch in Namen

Voor Lares-Doltcini verliep de wereldbeker in Namen allesbehalve vlekkeloos. Zo kwamen Arno Debeir en Florian Vermeersch ten val en kende Gerben Kuypers een offday. Gelukkig viel de lichamelijke schade met het oog op de drukke eindejaar periode mee.  

 “Ik nam een goede start en dook zo rond de 30ste plaats het veld in”, vertelde Arno Debeir aan start-box.be “In de eerste afdaling kwam ik nadien ten val. Ik kreeg niet veel later ook pech nog aan mijn fiets waardoor ik een heel eind moest lopen.”

Uiteindelijk vertrok de tweedejaarsjunior van Lares-Doltcini terug als laatste. “Nadien werd ik ook nog eens opgehouden door mijn ketting die er steeds maar af viel. Ik kon er alleen nog maar proberen het beste van te maken.” Uiteindelijk kwam Debeir als 37ste over de meet. “Het is jammer want ik voelde me ondanks al die pech goed vandaag.”

Kras op het gezicht

Ook voor Florian Vermeersch liep niet alles zoals gepland op de citadel. “Ik kwam ten val op de schuine kant omdat ik deze te snel aansneed”, aldus Vermeersch. “Degene net voor me kon ik nog ontwijken, maar remmen ging niet meer. Zo ging ik helemaal naar benen en bijgevolg spectaculair overkop.”

Gelukkig kwam Vermeersch er met de schrik vanaf. “Op mijn gezicht staat een redelijke kras, maar voor de rest valt alles mee. Over de rest van de wedstrijd mag ik best tevreden zijn. Ik streed voor wat ik waard was en heb dan ook al het mogelijke eruit gehaald.”