Pech voor Marianne Vos

Pech voor Marianne Vos

Marianne Vos was goed bezig aan haar wegseizoen, zo stond ze tweede in het algemene klassement van de Ovo Energy Women’s Tour. In de derde rit sloeg het noodlot echter toe en was ze betrokken in een valpartij.

 Marianne Vos nam samen met haar WM3 Procycling Team ploegmakkers deel aan de Britse rittenkoers Ovo Energy Women’s Tour. Ze reed de eerste dagen twee uitstekende wedstrijden en stond als tweede in het algemene klassement. Vandaag tijdens de derde rit was er echter een valpartij in de laatste kilometer.

Net op het moment dat de rensters zich aan het opmaken waren voor de spurt liep het mis. Er werd hard gevallen en ook Vos lag erbij. Gehavend kroop ze recht, dit was overigens haar tweede valpartij van de dag. In de teambus kreeg ze de eerste zorgen.

Na een bezoek aan het ziekenhuis stelde men een breuk in haar rechter sleutelbeen vast. Hoelang ze aan de kant zal moeten staan is nog niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk zal ze wel een streep moeten maken over haar deelname aan de Giro Rossa, de Giro voor vrouwen. Deze wedstrijd wist ze al drie keer te winnen.