Pech voor favorieten Vermeersch en Goeman: “Zwaarste teleurstelling in mijn carrière”

Pech voor favorieten Vermeersch en Goeman: “Zwaarste teleurstelling in mijn carrière”

Het Belgisch kampioenschap eiste meteen zijn tol in de eerste ronde bij de junioren. Florian Vermeersch en Andreas Goeman kenden veel pech en mochten al vroeg een kruis maken over hun BK-ambities. “Dit is erg frustrerend, dit is misschien wel de zwaarste teleurstelling in mijn carrière”, reageerde Vermeersch.

 “Ik kwam naar hier met een goed gevoel en was ook goed vandaag”, ging de man van Balen BC verder. “Mijn ketting viel er echter drie keer op knal dezelfde plaats af. Na de eerste keer probeerde ik nog terug te vechten en dat lukte ook. Ik reed zelfs opnieuw de top tien binnen, maar toen viel mijn ketting er opnieuw af en verloor ik weer veel tijd. Toen was de wedstrijd voorbij.”

“Ik ga een niet zo leuke avond te gemoed, maar morgen zal het ergste wel weer door zijn en kan ik me focussen op de rest van het seizoen. Ik hoop dat de bondscoach gezien heeft dat ik wel nog sterk terugkwam en me de kans geeft om me te tonen in de volgende wereldbekers”, besloot hij.

bkz_2465Goeman in eerste bocht

Andreas Goeman ging van start met podiumambities, maar in de eerste bocht zag hij die al in rook opgaan en moest hij achteraf tevreden zijn met een tiende plek. “Iemand viel achter mij in mijn derailleur”, mopperde hij aan de persverantwoordelijke van Telenet-Fidea..

“De fiets was kapot en ik moest lopen richting de materiaalpost. Ik maakte heel snel plaatsen goed, al waren de verschillen toen al gemaakt. Ik had goede benen. Goed genoeg om mee te doen voor het podium en dat maakt de ontgoocheling nog groter.”