Pech slaat toe voor Telenet-Fideadames

Pech slaat toe voor Telenet-Fideadames

Vandaag was Ardooie het decor van de Kermiscross een wedstrijd in het midden van de week. Het werd voor Loes Sels en Ellen van Loy een dag met de nodige miserie. Van Loy ontsnapte afgelopen nacht aan een ramp toen een brand in haar huis nipt vermeden werd. Loes Sels knalde tijdens de opwarming op een opwarmende renner en hield er een zeer pijnlijke elleboog aan over.

Ellen van Loy begon gisterenavond aan wat een vredige nacht moest worden. Maar al snel werd het een minder aangename nacht dan ze vooraf verwacht had. “Gisterenavond lag ik in bed en vond ik dat er veel licht van onder aan de trap kwam. De open haard stond met het koude weer al de hele dag te branden. Omdat ik onraad rook besloot ik toch maar eens een kijkje gaan te nemen.”

Wat ze vreesde werd snel waar.  “Karton had vlam gevat en had een serieus brandje veroorzaakt. Gelukkig kon ik dit snel oplossen maar de rook bleef nog een hele tijd hangen.” Nu achteraf kan ze er gelukkig nog om lachen, maar op het moment zelf was het toch echt wel schrikken.

Sels knalt op renner en houdt pijnlijke elleboog over aan de val

Vorig weekend werd Loes Sels in Meulebeke en in Ronse geplaagd door buikgriep. Vandaag wad ze heel veel zin om terug aan het werk te gaan op een omloop die ze echt wel zag zitten. Maar na één ronde opwarmen liep het al mis. “Ik draaide tijdens de opwarming het veld in en knalde frontaal op een renner die in tegengestelde richting aan het rijden was.” Sels ging hard tegen de grond en was even groggy. “Terwijl ik daar op de grond lag voelde ik dat ik mijn elleboog en arm niet meer kon plooien. Ben dan naar de mobilhome gesukkeld.”

Meteen werd duidelijk dat haar arm helemaal opgezwollen was, maar toch wou ze graag starten. “Tegen beter weten in en zonder opwarming ben ik dan toch maar gestart. Maar het draaide helemaal vierkant. Tijdens de wedstrijd was ik meer met mijn arm bezig dan met fietsen.” Sels zit met haar handen in het haar, dit is de tweede keer pech op één jaar tijd. “Vorig jaar met een domme val mijn knie gebroken en nu dit. Twee keer een val waar ik niets aan kon doen.”