Pech en valpartijen remmen Belgische junioren in Valkenburg

Pech en valpartijen remmen Belgische junioren in Valkenburg

Met Andreas Goeman en Yentl Bekaert op het podium in Valkenburg was het zeker en vast een geslaagde eerste wereldbeker op het Europese vaste land voor de Belgen. Voor de overige Belgen was het een wedstrijd doorspekt met pech en valpartijen.

Toon Vandebosch had lang uitzicht op het podium, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een vijfde plaats. “Ik had nochtans graag op dat podium gestaan”, aldus een zichtbaar ontgoochelde Vandebosch. “In de voorlaatste ronde werd ik overvleugeld door Andreas Goeman en een Spanjaard. Vooral tijdens het lopen heb ik het de laatste ronden vergooid. Ik heb mijn hoofd nooit laten hangen, maar in de slotronden brak wel de veer een beetje. Hopelijk kan ik volgende week op het EK wel het podium bereiken.”

Timo Kielich dertiende: “Miste net de aansluiting door pech”

De vierde Belg in Valkenbrug was Timo Kielich op de dertiende plaats. “Ik moest heel ver achteraan starten”, vertelde de Limburger. “Gelukkig kon ik wel redelijk snel opschuiven naar de vijftiende plaats op enkele seconden van een grote groep voor de achtste plaats.”

“Jammer genoeg kreeg ik net opdat moment een platte band, waardoor ik moest wisselen en weer wat plaatsen verloor. Op twee ronden van het einde kwam ik nog ten val in een super glad bochtje, waardoor ik in de laatste ronde wegzakte naar de zestiende plaats. Ik haalde nog alles uit de kast en kon nog als dertiende finishen.”

val_8748-1024x683Camps ‘pas’ zesentwintigste

Jelle Camps kleurde de afgelopen weken mee het Belgische veldrijden bij de junioren, maar zijn eerste wereldbeker was eerder een donkere bedoeling. “Hiervoor ben ik niet naar hier gekomen”, vertelde Jelle Camps. “Ik was nochtans heel goed weg. In de tweede ronde ging ik echter onderuit in de kopgroep met een platte tube en een krom stuur als gevolg. Het was nog een heel eind tot de materiaalpost, waardoor ik een kruis kon maken over een goede uitslag.Ik heb er nog het beste van gemaakt. Volgende week revanche tijdens het Europees kampioenschap.”

Pieter-Jan Vliegen schuift naar zesendertigste plaats

Pieter-Jan Vliegen werd de laatste Belg in het Nederlandse Valkenburg. “Mijn wedstrijd was niet zo schitterend”, deed Vliegen zijn verhaal. “Mijn start was nog goed, maar toen ze voor me vielen lag ik er bij. Mijn ketting viel er daarbij ook nog af en ik kreeg hem er niet meteen terug op.”

Als één van de laatsten kon Vliegen terug aan zijn wedstrijd beginnen. “De omloop lag er ook veel gladder bij dan tijdens de verkenning. Daardoor had ik niet het juiste profiel gekozen, waardoor ik meermaals tegen de vlakte ging én opnieuw mijn ketting me lang aan de kant hield.”  Vliegen sloot de wedstrijd af met een stevige inhaalrace en werd zo uiteindelijk nog zesendertigste.

val_8691
val_8768