Pavla Havlikova met 8 op 10 naar EK: “Waar ik start kan ik op het podium staan”

Pavla Havlikova met 8 op 10 naar EK: “Waar ik start kan ik op het podium staan”

Met acht overwinningen in tien wedstrijden (een evenaring van Wout van Aert bij de mannen) behoort Pavla Havlikova tot de favorieten voor de Europese titel. Dat Havlikova goed kan pieken bewees ze vorig jaar toen ze net naast de titel greep. Dit seizoen begon ze verschroeiend met een overwinning in Ronse.

“Ik hoop toch dat ik één van de favorieten ben”, grapt Havlikova. “Het loopt lekker dit seizoen. Hopelijk kan ik de lijn van de voorbije weken doortrekken. Ik durf te zeggen dat ik elke week kans maak op het podium. Dat is zaterdag niet anders”, vertelt ze zelfzeker.

En toch trekt Havlikova zonder verwachtingen naar Huijbergen. “Ik verwacht maar één ding en dat is dat ik zaterdag topfit ben. Er wordt veel gezegd over de omloop maar als je fysiek in orde bent kan je overal aardig uit de voeten.”

“Ik voel ook geen druk. Voor mij is deze wedstrijd niet anders dan een gewone veldrit. Elk weekend is voor mij even belangrijk. Als mijn rugnummer opgespeld is ga ik altijd voor de volle honderd procent, meer kan ik toch niet doen”.

Havlikova was er zondag op de Koppenberg niet bij. Zij tankte vertrouwen in het Zwitserse Hittnau door er een manche van de EKZ Cross Tour op haar naam te schrijven. Dat was al haar achtste overwinning van het seizoen.