Pauline Ferrand-Prevot is de nieuwe wereldkampioene: “Dankzij Marianne”

Pauline Ferrand-Prevot is de nieuwe wereldkampioene: “Dankzij Marianne”

Pauline Ferrand-Prevot is de nieuwe wereldkampioene veldrijden. In Tabor haalde ze het in een spannende sprint met landgenote Sanne Cant die ontgoocheld tweede werd. Marianne Vos werd uiteindelijk derde.

De nieuwe wereldkampioene in het veldrijden is de Française Pauline Ferrand-Prevot. Naast haar titel op de weg die ze al afnam van Marianne Vos neemt ze nu ook de regenboogtrui over. ”Misschien is het niet geheel onlogisch. Marianne is als een lerares voor mij. Ik heb een tikkeltje van deze overwinning ook aan haar te danken”, reageerde ze op de persconferentie.

Ferrand-Prevot haalde het in de sprint van Sanne Cant na een bloedstollende finale. ”Het was een bijzonder mooie wedstrijd en dit komt het vrouwenveldrijden alleen maar ten goede. Ook de sprint was er eentje om duimen en vingers vanaf te likken. Ik draaide als eerste de rechte lijn op en Sanne kwam er niet meer over”, glunderde de dame van Rabo-Liv.

Marianne Vos: “Ik voelde mij vandaag nog niet honderd procent, maar wat een verschil met Hoogerheide”

Geen achtste opeenvolgende wereldtitel voor Marianne Vos. Zij moest zich tevreden stellen met brons. ”Ik kon dit jaar niet datgene wat ik normaal kan op een WK. Het ging uiteraard al wel een stuk beter dan vorige week. Hoogerheide zorgt ervoor dat deze medaille toch als een verrassing komt.” 

Tot slot stak Vos ook de loftrompet over haar ploeggenote die de twee wereldtitels heeft overgenomen. “Ik heb Pauline zien overkomen van bij de jeugd. Ik beschreef haar meteen als het grootste talent dat ik al gezien had. Het is dan ook geen verrassing dat Pauline kampioene is geworden. Ze is fysiek en mentaal heel sterk en doet alles voor haar sport.”