Overzicht – Veldrijders maken indruk

Overzicht – Veldrijders maken indruk

Van Nederlands Limburg tot aan de Belgische kust. De veldrijders maakten dit weekend indruk op vele fronten. We verzamelden voor u de opvallendste resultaten. 

De zevende editie van de Kleeberg Challenge kon weer (terecht) op enorme belangstelling rekenen. In het uitgebreide deelnemersveld ook een hele boel veldrijders die zich net zoals de afgelopen jaren toonden op de flanken van de Kleeberg. Het juniorenomnium, zoals de Nederlandse speakers het zaterdag zo mooi doopten, begon met een tijdrit. Daarin was Thymen Arensman maar liefst dertien seconden sneller dan de tweede snelste man. Dat was trouwens ook geen onbekende. Tomas Kopecky klokte al vroeg een scherpe tijd die bleef staan tot Arensman als laatste over de meet kwam.

18278462_1300974733349975_4588603659385664549_oOmnium

In de wegrit later op de middag werd Arensman vijfde, maar dat was voldoende om het algemene omniumklassement, combinatie van de weg- en tijdrit, te winnen. Ook de junioren van Lares-Doltcini en IKO Enertherm-Beobank zetten degelijke resultaten neer.

Ryan Cortjens reed de opleidingsploeg van Beobank-Corendon zelfs stevig in de kijker door bij de nieuwelingen naar een tweede plek te spurten in de zware wedstrijd.

Ereplaatsen op zaterdag

Ook op andere fronten waren de veldrijders met succes actief zaterdag. Joren Thys reed naar een derde plaats in de Grote Prijs Eddy De Block van Peizegem. In Zwevegem stond er met Telenet-Fidea Lion Yentl Bekaert ook een veldrijder op de derde stek.  Nieuweling Yorben Lauryssen werd dan weer zesde op het West-Vlaamskampioenschap in De Haan. 

Op het Antwerps kampioenschap ging de titel bij de eerstejaarsnieuwelingen zelfs naar Lennert Belmans, bij de tweedejaars was Witse Meeussen met plek acht de beste veldrijder. Nog een overwinning was er zondag voor junior Jonas Smet in Wijers, hij klopte daar zijn veldritcollega Arne Vrachten. Last but not least strikte nieuweling Jelle Declerck de derde plaats in Merelbeke tijdens het kampioenschap voor eerstejaars.

Foto’s – Vic Geerlings

18341873_698021727068007_6403040217907654501_n