OVERZICHT – Veldrijders bezetten de top tien op de weg

OVERZICHT – Veldrijders bezetten de top tien op de weg

De veldrijders maakten vandaag indruk op de weg. Na een korte rust- en trainingsperiode spelden de renners massaal weer hun rugnummers op. De crossers deden meer dan zomaar meerijden.

Anton Ferdinande mocht vandaag zelfs zijn handen in de lucht gooien. Voor de nieuweling zonder team was het al zijn tweede overwinning van het seizoen in Balegem. “Vanaf de tweede ronde ben ik begonnen aan mijn solotocht”, vertelde hij.

“Na een viertal ronden kreeg ik gezelschap van Matthew Van Schoor. We voelden elkaar perfect aan en diepten onze voorsprong uit tot zo’n twee minuten op de eerste achtervolgende groep.” Het peloton volgde toen al op vier minuten. Het duo was aan elkaar gewaagd. “In de spurt kon ik hem uiteindelijk toch achter laten.” In de achtervolgende groep nestelde de Nederlander Perry Frijters zich. Uiteindelijk werd de renner van Enertherm-BKCP vierde.

Groot tweede in Rosmeer en Pauwels zesde bij comeback

13120481_10206614374862134_1852942279_oAl vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van een achttal renners. Mitch Groot en Tijl Pauwels lieten zich niet verrassen. De kopgroep bleef uiteindelijk uit het zog van het peloton. Dit desondanks enkele renners van het Davo Cycling Team in de achtervolging nog de oversteek probeerden maken. Mitch Groot verzamelde onderweg enkele premies.

Met nog een paar ronden te gaan spatte de kopgroep uit elkaar. Groot reed samen met nog een andere renner weg. In de achtervolging ontstonden er twee groepjes van twee renners. In de allerlaatste ronde konden deze terug de aansluiten vinden en werd er gespurt voor de overwinning. Hierin eindigde Groot als tweede en Pauwels als zesde.

Jari De Clerq en Jens Clynhens bestijgen podium

Junior Jari De Clerq kon de overwinningsbloemen al ruiken. In Berlare reed hij drie ronden van het einde met vier weg. In de spurt kwam hij net te kort voor de overwinning. Ook Jens Clynhens was op zijn beurt dicht bij de overwinning. In de traditionele ‘1 mei prijs’ in Hoboken werd de nieuweling derde. Ryan Cortjens, voor de gelegenheid in de kleuren van thuisteam WAC Hoboken, eindigde als zevende.

Top tienplaatsen in overvloed

HEC_8990Er waren nog heel wat top tienplaatsen te noteren. In Ninove stond Andreas Goeman aan de start met zijn overleden vriend Matiz Vander Poorten in gedachten. De junior balde zijn verdriet en sleepte een vijfde plaats uit de brand.

In Hechtel waren nieuwelingen Witse Van Rillaer en Maarten Clauwaert dan weer goed voor een zesde en zevende plaats. Rik Meeusen (foto-rechts) kroop er met een derde plaats zelf op het podium.

Joren Thys werd dan weer zesde in Ramsel, terwijl Mauri Vansevenant en Wannes Vanden Bussche achtste werden in respectievelijk Lendelede en Zonnebeke.

Foto’s/tekst: Brecht Toelen en Marnick Vankevelaer