Overzicht – Tomas Kopecky topt volledig veldritpodium

Overzicht – Tomas Kopecky topt volledig veldritpodium

Niet alleen Ryan Cortjens zorgde met zijn Vlaamse titel voor een unicum voor een veldrijder, ook in het Vlaams-Brabantse Kumtich presteerden de veldrijders iets uniek. Het volledig podium werd gevuld door crossers met Tomas Kopecky op één.

Het was een lastige wedstrijd met een pittige klim. “Ook de wind speelde mee”, vertelde de Nederlandse nieuweling. ”In de derde ronde probeerde ik weg te rijden met Bjarne (Laroy, red.), maar na een halve ronde haalde het peloton ons terug in.”

13122886_1212338325445531_6943832976799595390_oDe aanvalslust van de veldrijders was nog niet gestild. “Twee ronden later ging Ryan Kamp aan, hij pakte tien seconden en ik jumpte er toen naar toe met Bjarne en Wout Vervoort.”

Het viertal werkte goed samen en bewerkstelligde een voorsprong van twee minuten op het peloton.

“Op anderhalve kilometer van de finish probeerde Bjarne het op de klim. Ryan en ik wisten de kloof te dichten. Vervolgens zette ik een aanval op en kwam ik solo over de finish.” Ryan Kamp werd nog tweede voor Bjarne Laroy.

Ook zege voor Borra

Ook in Harelbeke was een (semi-)veldrijder aan de macht. Junior Gilles Borra glipte mee in een ontsnapping van negen die negentig kilometer voorop bleef. Aan de finish was Borra uiteindelijk de snelste. Alex Colman werd nog derde en Jari De Clerq vierde. Stef Serré werd op zijn beurt tiende in Wilsele-Putkapel.

In Sleidinge reed de Nederlander Perry Frijters naar een tweede plaats. Witse Meeussen sleepte nog een zesde plaats uit de brand in het Limburgse Herk-De-Stad.

Foto: Jean Bollaerts