Overwinning voor Goeman en De Smet

Overwinning voor Goeman en De Smet

Niet alleen op de mountainbike en tegen de klok bleken de veldrijders vandaag erg succesvol, ook man tegen man op de weg bracht deze eerste zondag van juli knappe resultaten. Zowel in Merelbeke als in Vichten kroop er een crosser op het hoogste trapje en dat beiden voor hun tweede overwinning van het seizoen. 

Tweede, vierde, eerste, vierde, tweede … De uitslagenlijst van Andreas Goeman liegt er duidelijk niet om. De tweedejaarsjunior van het AA Drinks Jongerenteam, in september belofte bij Telenet-Fidea Lions, is goed bezig de afgelopen weken. Na zijn zege in Geraardsbergen mocht hij zondag de armen opnieuw in de lucht gooien in Merelbeke. Het is al de tweede overwinning in minder dan één maand tijd.

Ook Thibaut De Smet greep dus zondag zijn tweede. “Ik zat in bijna elke ontsnapping tot we op twee ronden van het einde met vijf écht wegraakten”, vertelde de man van het Bike Advice Cycling Team. “De laatste kilometer ben ik weggesprongen uit de kopgroep en dat heb ik kunnen volhouden. Het is zalig om te kunnen winnen voor eigen volk.” 

Verder noteerden we in Herselt nog een vierde plaats voor Jelle Camps. “De pelotonspurt gewonnen. Na alle tegenslag van afgelopen weken doet dit ongelooflijk veel deugd.”