Overmacht van Lares-Doltcini in Izegem

Overmacht van Lares-Doltcini in Izegem

Lares-Doltcini is goed bezig om het West- en Oost-Vlaamse wielerlandschap te domineren. Net zoals de afgelopen weken hadden de mannen van Angelo De Clerq de overmacht in Izegem.

Yorben Lauryssen legde meteen het tempo hoog in de eerste ronde. “Daarna posteerde ik me in het wiel van Arne Baers en Jelle Harteel. Even dacht ik dat ik ze moest laten rijden, maar ik heb doorgebeten.”

En dat hij door zijn dipje uit was bewees hij aan de streep. “Ik kon de sprint winnen en zo mijn vierde provinciale titel, en derde op rij, grijpen. Het is natuurlijk goed voor de moraal om nog eens te kunnen winnen.”

Jelle Declerck en Emiel Verstrynge finishten als twee en drie in de nieuwelingenreeks. Jelle Harteel werd vierde en had daaraan voldoende voor de titel bij de eerstejaars.

Teamstrijd

Bij de junioren waren er al vlug drie mannen van Lares-Doltcini voorop. In de sprint kon Anton Ferdinande het afmaken. Maxim Dewulf werd tweede en greep de West-Vlaamse juniorentitel Gerben Kuypers moest genoegen nemen met plek drie.

Foto MTB Nazgul