Organisator EKZ Cross Tour: “Het verschil met België? De passie in de organisatie”

Organisator EKZ Cross Tour: “Het verschil met België? De passie in de organisatie”

Op zondag 18 september wordt in Zwitserland de EKZ Cross Tour weer op gang getrapt. Het klassement is ondertussen enorm gegroeid op het internationale toneel en belooft ook dit jaar weer spektakel op te leveren.

De beelden waren verbluffend vorig seizoen. Omlopen vol spektakel, duizenden mensen, mooie wedstrijden en internationaal bekende winnaars. Kortom een succesverhaal. En dat succesverhaal zetten ze dit seizoen maar al te graag verder.

“De fans mogen vooral continuïteit verwachten”, vertelt organisator Christian Rocha aan Start-Box. “Ze zullen zonder enige twijfel mooie wedstrijden van internationaal niveau zien met verschillende favorieten.”

“Dit seizoen zetten we vooral in op het damesveldrijden. We willen de damescategorie echt naar een hoger niveau tillen. Maar het belangrijkste is dat de EKZ Cross Tour toont hoe mooi veldrijden wel is. Zowel voor de fans als voor de renners en rensters.”

De organisatie komt ook met een mooi deelnemersveld op de proppen, vooral bij de dames. “De grote favoriete is uiteraard Pavla Havlikova, de eindwinnares van vorig jaar. Ook Eva Lechner is kandidate, maar zij zal één manche moeten missen. Dat kan haar duur komen te staan in de eindafrekening.”

1098077_10151743330513290_1252761797_n“Daarnaast willen we ook onze eigen Zwitserse talenten in de kijker zetten. We kijken dan vooral uit naar Sina Frei en Nicole Koller. Verder hebben we ook de Tsjechische dames Nikola Noskova en Martina Mikulaskova aan de start. In Baden komt ook Christine Majerus aan de start.”

Met de EKZ Cross Tour krijgt ook het veldrijden in Zwitserland een enorme boost. Een bewuste zet zo blijkt. “Wij willen groeien op onze eigen manier, stap voor stap. Wij werken hard om het Zwitserse veldrijden weer glorieus te maken zoals vroeger. Maar ik ben nu al overtuigd dat we volgend seizoen internationale successen zullen zien van Zwitserse jeugdrenners.”

Wedstrijden soms even populair als in België

Dat het veldrijden internationaler is geworden bewijst de EKZ Cross Tour zonder twijfel. Als maar meer en meer fans vinden de weg naar het veldrijden in Zwitserland. En daar mag de organisatie ook terecht fier op zijn.

“Ja, we mogen gerust zeggen dat de EKZ Cross Tour populair is. Dat komt omdat we een totaal ander concept brengen. Wij zetten in op de hele familie. Het draait niet enkel om de profs bij ons.”

“In Baden hebben wij bijvoorbeeld een speciale jeugdwedstrijd net voor de start van de profwedstrijden. Maar liefst 300 kinderen zullen deelnemen. Op die manier breng je heel de familie naar de cross. En dat is net onze filosofie, een veldrit toegankelijk maken voor iedereen, maar echt iedereen.”

“Maar het grootste verschil? Wij zijn heel close met al de deelnemers. Het veldrijden is niet onze ‘business’ zoals in België het geval is, neen, het is onze passie. Deze passie willen we vieren met de renners en met de fans”, besluit Rocha.

Programma EKZ Cross Tour 

  • Baden (18 september)
  • Aigle (2 oktober)
  • Hittnau (6 november)
  • Eschenbach (11 december)
  • Meilen (2 januari)