Organisatie past BK-omloop aan: “Minder lang lopen”

Organisatie past BK-omloop aan: “Minder lang lopen”

De commentaar van Danny De Bie is niet in dovemansoren gevallen deze middag in Oostende. De omloop van het Belgisch kampioenschap was volgens hem te veel gericht op lopers. De organisatie nam meteen het heft in handen en korte de zandstrook, die volgens de ploegleider van Marlux-Napoleon Games gelopen moet worden, met 150 meter in. 

De renners moeten zaterdag en zondag over de nu al befaamde brug om dan plof het zand in te duiken voor een lus over het strand en een kunstmatig aangelegde duin. Die strook langt de zee wordt nu 330 meter in plaats van 480. “Deze namiddag kregen we bezoek van Danny De Bie en die merkte op dat de renners toch wel veel zouden moeten lopen, wat ook door de regisseur van de VRT nog eens werd bevestigd. De strook was volgens hen te lang”, vertelde organisator Debeaussaert aan Het Nieuwsblad..

“We hebben dan in samenspraak beslist om die strook over het zand in te korten van 480 meter naar 330 meter. We moeten niet alleen rekening houden met de profs, maar bijvoorbeeld ook met de nieuwelingen en junioren.” De totale lengte van de omloop is nu 2.525 meter, waarvan 1.342 meter over gras, 330 meter door het zand, 413 over sintel, 80 meter asfalt en 335 meter over bruggen.