Opvallend: renner breekt sleutelbeen, maar wint wel eindklassement. Arensman tweede

Opvallend: renner breekt sleutelbeen, maar wint wel eindklassement. Arensman tweede

Thymen Arensman zorgde ei zo na voor een stunt in de Ster van Zuid-Limburg. Zondag greep hij na een lange ontsnapping de tweede plek in het algemene klassement. De Brit Fred Wright kreeg door zijn overwinning de gele leiderstrui om de schouders. Paasmaandag volgde de afsluitende rit in en rond Borlo.

Het werd een geaccidenteerde rit, want nog voor de eerste beklimming moest de koers geneutraliseerd worden door een massale valpartij in het peloton. De Britten controleerden de rest van de rit en zorgden ervoor dat het klassement in zijn plooi bleef liggen. Fred Wright kon de overwinning al ruiken … maar viel nog in de laatste ronde en brak daarbij zijn sleutelbeen.

Even leek Thymen Arensman de eindzege daardoor naar zich toe te trekken, was het niet dat de valpartij nét binnen de laatste drie kilometer gebeurde. “Ik kwam naar hier om te kijken of ik meerdaagse etappekoersen goed aankon”, vertelde Arensman. “Dat is nu gebleken, want ik kan meteen tweede worden. Dit had ik niet verwacht zo vroeg na het crossen en de studiereizen.”