Opnieuw prijs voor Nys, eerste voor Ronhaar

Opnieuw prijs voor Nys, eerste voor Ronhaar

De Moedige Veldrijder was al aan haar vijfde manche toe in Koningshooikt. Op het fort waren het Thibau Nys en Pim Ronhaar die met de overwinning aan de haal gingen.

De vier protagonisten van de nieuwelingwedstrijd traden meteen naar voor. Thibau Nys, Ward Huybs, Dante Coremans en Lennert Belmans maakten al in de beginfase het verschil. “Ik voelde dat ik de wedstrijd onder controle had”, stak Nys van wal.

In voorlaatste ronde kwam pas echt de eerste aanval van Ward Huybs. “Hij nam meteen een vijftal seconden voorsprong en er kwam geen reactie van de twee anderen. Aangezien Ward een ploegmaat is moest ik ervoor zorgen dat ik alleen het gat kon dichten, zonder iemand mee te nemen.”

En zo geschiedde. “Ik trok door en had meteen tien meter op Coremans en Belmans. Vanaf dan was het gewoon alles geven. Ik kwam bij Ward, recupereerde heel even en plaatste een demarrage voor de balken die net voor de finish lagen. Ik zette vol aan en kon zo mijn derde overwinning pakken.” Huybs werd nog tweede voor Coremans.

Bij de junioren ging de overwinning naar de Nederlander Pim Ronhaar. Hij vocht een stevige strijd uit met Jarno Bellens, maar kon het toch afmaken. Xander Geysels wist uit een omvangrijke achtervolgende groep naar plek drie te rijden.