Opnieuw dubbelslag voor Lares-Doltcini in Eeklo

Opnieuw dubbelslag voor Lares-Doltcini in Eeklo

Net zoals zaterdag in Middelkerke was het opnieuw een dubbelfeest voor Lares-Doltcini in Eeklo. Het jeugdteam kaapte zowel de zege bij de nieuwelingen als de junioren. Florian Vermeersch mocht opnieuw vieren in de jongste categorie. Hij haalde het van Andreas Goeman en Jonas Smet. Bij de junioren ging de zege naar Alex Colman.

“Ik was niet vooraf ingeschreven en moest daardoor helemaal achteraan starten”, deed Alex Colman zijn verhaal. Wat volgde was een sterk staaltje teamwork van de junioren van Andre Tummeleer. “Mijn startpositie kon ik snel rechtzetten en ik draaide als eerste het veld in. Na een perfect passage door het zand, had ik een kloofje. Mijn ploegmaat Jenko Bonne stopte perfect af. Daardoor kon ik zeven ronden vijftien seconden voorsprong vasthouden. Een prachtig einde van het seizoen.”

Mindere dag maar toch zege voor Florian Vermeersch

“Vandaag had ik een mindere dag, ik had de wedstrijd van gisteren nog in de benen”,wist Vermeersch te vertellen. Ondanks de mindere dag probeerde hij toch om de wedstrijd dadelijk hard te maken. “Ik demarreerde van bij de start en kreeg ik Jonas Smet mee. In de tweede ronde kon ik een klein gaatje slaan en wegrijden.” Hij zette door en kon zo solo naar de zege rijden. “Ik kon mijn voorsprong uitbouwen en won met 18 seconden voorsprong op Andreas Goeman.”