B-veldrijden: Opnieuw De Smet en eerste voor Ben Tullet

B-veldrijden: Opnieuw De Smet en eerste voor Ben Tullet

Er stond dit weekend maar één B-cross op het programma. In Zingem streden de renners en rensters om een nieuwe zege voor de Vlaamse Cyclocross Cup. De wedstrijden kregen een internationaal tintje.

Ben Tulett was opnieuw toe aan een Belgische veldritweekend. Zaterdag in de Poldercross van Kruibeke zag hij de overwinning nog voor zijn neus voorbijgaan na materiaalpech maar een dag later in Zingem was de Brit wel aan het feest.

tullet“Het ging goed vandaag”, vertelde Tulett achteraf. “Omdat we snel na de wedstrijd opnieuw richting Engeland moesten werd het dus Zingem in plaats van Zonhoven. Ik begon goed aan de wedstrijd en kon meteen snel oprukken.”

“Na amper één ronde had ik al een kloofje en dat bouwde ik stelselmatig uit. Uiteindelijk finishte ik met goed vijftig seconden voorsprong. Ik ben bijzonder tevreden en heb terug een goed gevoel. Na Kruibeke gisteren had ik wat gemengde gevoelens en twijfelde ik wat, maar die twijfels zijn nu weer van de baan”, besloot Tulett die in Ruddervoorde terug in België te zien zal zijn. De overige podiumplaatsen waren overigens voor Jenno Berckmoes en Floris Van Tricht.

Opnieuw De Smet

Ook Thibaut De Smet trok zijn sterke lijn van de afgelopen weken verder. “Ik dook nochtans pas als vijfde het veld in, maar werkte stelselmatig aan mijn weg naar voor”, vertelde De Smet, die afgelopen week ook al wist te winnen?

“Ondertussen had Maxim Dewulf al tien seconden voorsprong. Dat hielt me echter niet tegen, want met nog vier ronden te gaan ging ik er op en er over.” De Smet bleef solo op kop en was aan de finish tien seconden sneller dan Dewulf. Witse Van Rillaer werd nog derde.  Bij de dames jeugd haalde Eva Vermeersch  het van Nele Van Assche. Chien Jochems was de beste elite dame.

Tekst: Brecht Toelen & Thomas Sneyers – Foto’s: Ria Tienpondt en Romina Teirlinck