Opleidingsploegen verdelen de koek in Steenhuffel

Opleidingsploegen verdelen de koek in Steenhuffel

De opleidingsploegen hebben de pot mooi verdeeld tijdens de eerste cyclocrosswedstrijd van het seizoen. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar IKO-Beobank, terwijl de juniorenwedstrijd een kolfje naar de hand was van Lares-Dolticini.

Snel, veel renner en lottrekking. Dat zijn de drie zekerheden die de renners hebben voor de start van de wedstrijd in Steenhuffel. Eén man die van deze factoren optimaal gebruikmaakte was Lennert Belmans.

“Ik had geluk bij de trekking, waardoor ik helemaal vooraan stond in de start”, vertelde de nieuweling van IKO-Beobank. “Die luxepositie speelde ik meteen uit door vol door te trekken. Een tijdje zat ik alleen, maar een sterke Jetze Van Campenhout wist de kloof te dichten.”

Die Van Campenhout was niet van plan om het op een spurt uit te laten draaien. “In de korte bochtjes plaatste hij een demarrage.”

“Jetze was daar door zijn kleine gestalte duidelijk in het voordeel. Gelukkig kon ik terug aanpikken en gingen we samen naar de streep. Even leek de zege nog door mijn vingers te glippen toen ik uit mijn klikpedaal schoot, maar ik herstelde en mocht mijn armen in de lucht gooien.”

Meteen prijs

Net zoals bij de nieuwelingen, was het een razendsnelle start bij de junioren. Len Dejonghe, Luke Verbug, Maxim Dewulf en Jarno Bellens vonden elkaar vooraan. “Eerst heeft Maxim het geprobeerd, maar hij werd teruggegrepen”, vertelde Verburg (foto boven).

“Toen ben ik zelf aangegaan en kon ik een mooie voorsprong bij elkaar fietsen. Gelukkig wist ik stand te houden en kan ik zo mijn eerste wedstrijd bij de junioren meteen afsluiten met een overwinning.” Maxim Dewulf werd nog tweede voor een sterke Jarno Bellens. Dewulf moest nadat hij op een steen reed de rol vooraan lossen en werd vierde.