Open titelstrijd bij de nieuwelingen op het NK

Open titelstrijd bij de nieuwelingen op het NK

Met nog vier dagen voor het Nederlandse kampioenschap in Hellendoorn bij de nieuwelingen worden er door vele kandidaten naar voren geschoven voor de Nederlandse driekleur. Start-box.be polste naar de verwachtingen van Mees Hendrikx en Tomas Kopecky, twee mannen in vorm.

“Ik verwacht dat het een mooi NK zal worden”, blikt Mees Hendrikx, tweedejaarsnieuweling van het Lares-Doltcini team vooruit. “Er zijn dan ook vele kanshebber en op het snelle parcours kan het weleens lang bij elkaar blijven. Ik denk dat het parcours me zeker wel moet liggen. Het lijkt dan ook een beetje op Zonhoven, erg snel in combinatie met zand.”

In de Superprestigewedstrijd in Zonhoven had Hendrikx het gevoel dat hij op het podium kon staan, al besliste zijn ketting er toen anders over. “Hopelijk kan ik komende zaterdag revanche nemen. Met een podiumplaats zal ik achteraf zeker en vast tevreden zijn. Al droom ik natuurlijk van de titel.”

“Vele renners maken kans”

Naast Bart Hazekamp, Bart Artz en eerstejaarsnieuweling Luke Verburg schuift Hendrikx Tomas Kopecky als topfavoriet naar voren. Kopecky wist dan ook al enkele keren stevig uit te pakken dit seizoen.

Hij zelf verwacht dat de wedstrijd pas zal beslist worden in de laatste ronde. “Ik denk dat er een grote groep zal wegrijden”, aldus de toekomstige renner van de jeugdkern van Crelan-Vastgoedservice. “Het parcours ligt met niet helemaal aangezien het moeilijk zal zijn om het verschil te maken.”

“Ik zal absoluut gaan voor het hoogste schavotje. Moest ik naast het podium vallen zou ik achteraf dan ook erg ontgoocheld zijn. Maar op dit parcours kunnen namelijk vele renners winnen.”