Ook zege in laatste DVV-manche voor Luke Verburg

Ook zege in laatste DVV-manche voor Luke Verburg

Met een vier op vier kon het ook niet anders dat de eindzege van de DVV Verzekeringen Trofee naar Luke Verburg ging. De Nederlandse kampioen stak na de meetellende manches in Hamme, Loenhout en Baal ook de afsluitende wedstrijd in Lille op zijn naam. Witse Meeussen kwam nog kort, maar moest tevreden zijn met de tweede plek. Joachim van Looveren vervolledigde tevreden het podium.

De uitspraak ‘Lille was nog nooit zo snel’ is misschien wat overdreven, maar het tempo zat er toch stevig in. Verburg en Meeussen probeerden in de eerste ronde even een kloofje te slaan, maar al snel troepte een elftal weer samen. Naast het duo van Lares-Doltcini nestelden zich nog heel wat jongens van de opleidingsploeg van Marlux-Napoleon Games in de kopgroep. Pim Ronhaar en Salvador Alvarado, maar ook Wout Vervoort, Ryan Cortjens en Lennert Belmans van IKO Enertherm-Beobank zaten mee vooraan.

Een omvangrijke groep, waaruit wegkomen geen evidentie was. “Inderdaad, ik merkte meteen dat vanaf de eerste ronde wegtrekken er niet zou inzitten vandaag”, vertelde Verburg. “Gedurende de wedstrijd merkte ik dat op één plek het zand cruciaal was en daar inhalen onmogelijk bleek. Daar zette ik aan en sloeg zo een aardige kloof.”

LIL_6080Allen tegen één

De concurrentie, inclusief zijn ploeggenoten, wouden hem de zege zeker niet cadeau geven. Witse Meeussen probeerde nog af te stoppen, maar toen Ronhaar aan de leiding kwam bleef de voorsprong van Verburg beperkt. “Dat maakte het erg lastig”, ging Verburg verder. “Ik reed alleen en achter me zaten ze met vijf te rijden. In de laatste ronde kwam Witse nog heel dicht toen ik tegen een kussen reed. Gelukkig kon ik het nog volhouden.”

Witse Meeussen was na heel wat problemen met zijn hart knap tweede, voor Joachim van Looveren. Verburg wint dus het eindklassement en werd daarvoor, gek genoeg, niet gehuldigd op het podium.