Ook Vlaamse Ardennen krijgen veldrijders niet klein in de ‘ster’

Ook Vlaamse Ardennen krijgen veldrijders niet klein in de ‘ster’

Naar jaarlijkse traditie namen de opleidingsteams Young Telenet-Fidea en Lares-Doltcini  deel een de Ster der Vlaamse Ardennen. Sinds dit jaar een tweedaagse rittenwedstrijd, vorig jaar nog een driedaagse, met twee ritten in lijn en een ploegentijdrit doorheen Vlaanderens mooiste.

Beiden teams blikken tevreden terug op hun wedstrijd. De verwachtingen van Jarne Driesen waren na een week ziekte niet echt hoog. “Ik kon afgelopen week drie dagen niet trainen, maar het ging eigenlijk zeer vlot”, aldus Driesen. “Ik had wel nog veel slijmen en snot in de koers, maar de benen waren goed.”

De eerstejaars junior werd zaterdag 27ste en bolde zondag als 22ste over de meet. “Ik mag dus zeker niet klagen over mijn weekend. De laatste dag was wel zwaar.  Na de tijdrit had ik echt slechte benen, maar tijdens de koers werden ze steeds beter en kon ik voorin meekoersen”.

In de ploegentijdrit eindigde Telenet-Fidea op de 16de plaats. Eli Iserbyt bleek in een beetje te sterk te zijn voor zijn ploegmaats. In de namiddagrit werd hij overigens ziek en besloot hij dan ook halfweg af te stappen.

Lares-Doltcini noteerde de zevende tijd in deze ploegentijdrit en was daar achteraf natuurlijk zeer tevreden mee.  “De eerste etappe was redelijk saai maar hectisch”, vertelde Alex Colman na afloop. “De ploegentijdrit verliep super goed met een zevende plaats tot gevolg en dat zonder tijdritfietsen. In de namiddagrit ging ik vijf rondes mee in de aanval.”

In de laatste ronde kwam Colman nog ten val. “In de aanloop van de spurt kwam ik jammer genoeg te val waardoor ik niet kon mee spurten. Maar we zette met de ploeg een zeer sterke prestatie neer alsook onze ouders, verzorgers en natuurlijk onze super ploegleider Andre Tummeleer”, benadrukte de Oost-Vlaming.

Ook Jenko Bonne kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn ‘ster’11143171_364818267048829_2233060314191379984_o

De eerste dag finishte Bonne in de spurt als 19de. “We moesten vier kleine en vijf grote ronden afwerken waaronder negen keer La   Houppe”, beschreef hij de eerste etappe. “Wegrijden was onmogelijk en zo eindigde het uiteindelijk op een spurt.”

In de tweede rit na een super sterke ploegentijdrit hebben neergezet met de ploeg eindigde Bonne  achtste. “Aangezien Alex voorop reed, probeerden we zo goed mogelijk af te stoppen, maar dat lukte net niet. Op het einde waren er nog vele damarrages waarna ik zo uiteindelijk achtste werd. Ik mag zeker en vast tevreden terugkijken op mijn weekend. Ook zag ik een super sterk Lares-Doltcini team”.

Foto’s: Rudy Schietecatte en Laura van Hoorebeke