Ook Pim Ronhaar ongenaakbaar in Gaverse modder

Ook Pim Ronhaar ongenaakbaar in Gaverse modder

Net zoals bij de nieuwelingen werd het bij de junioren een eentonige wedstrijd voor de overwinning in Gavere. Pim Ronhaar trok al snel het laken naar zich toe. Tomas Kopecky werd tweede en heeft daarmee voldoende om zijn leidersplaats in het klassement te behouden. Eerstejaars Ryan Cortjens vervolledigde het podium.

Er was weinig te beginnen tegen Ronhaar vandaag. Net zoals Lennert Belmans bij de nieuwelingen ging de Nederlander er al in de eerste ronde vandoor. “Ik voelde me vandaag thuis in de modder”, reageerde de eerstejaars van Lares-Doltcini. “Deze omlopen liggen me echt.”

Elke ronde liep hij verder uit. Op een bepaald moment was de voorsprong zelfs bijna één minuut. “Tijdens de absolute finale maakte ik nog een foutje voor de brug, daarom kwam de rest nog korter. Mijn voorsprong was voldoende groot om de zege te grijpen.”

Achter Ronhaar was het lang Len Dejonghe die de achtervolging voor zijn rekening nam. In de finale werd hij echter overruled door Tomas Kopecky. De Tsjech kwam vanuit de achtergrond nog naar de tweede plek. Eerstejaars Ryan Cortjens deed hetzelfde en was na een gemiste seizoenstart dolgelukkig met de derde stek.

Fiets Wout Vervoort verdwijnt uit materiaalpost

Er was heel wat commotie na de juniorenwedstrijd in Gavere. Tijdens de wedstrijd verdween één van de fietsen van Wout Vervoort uit de materiaalpost. De speakers deden een oproep naar getuigen die zagen wie er met de  fluogele Stevens van IKO-Beobank vandoor ging. De politie heeft de zaak in handen genomen.