Ook Oostmallese zand krijgt Iserbyt niet klein

Ook Oostmallese zand krijgt Iserbyt niet klein

Eli Iserbyt heeft zijn seizoen en juniorenperiode afgesloten met een 22e overwinning in Oostmalle. De Belgische en Europese kampioen ging half koers over Driesen aan de leiding. Maik Van Der Heijden reed naar plek twee in de laatste ronde. Mitch Groot won een spannend spurt je van Thijs Wolsink voor plek drie.

Een ietwat vreemde wedstrijd bij de junioren waarin Jarne Driesen in de beginfase meteen vleugels kreeg. Door afstoppingswerk van ploegmaat Iserbyt kon de Telenet-Fidearenner meteen een voorsprong van twintig seconden bij elkaar fietsen.

Daarachter net zoals bij de nieuwelingen een grote groep met alle favorieten waaronder Iserbyt Loockx, Wolsink, Pauwels, Smets, Groot en Jacobs. Voorin moest Driesen zijn sterke start wat bekopen waardoor Iserbyt de uitgelezen kans zag zelf de sprong naar voren te maken.

De Belgische kampioen kwam voorin aansluiten. Lang kon Driesen zijn wagonnetje echter niet aanpikken voorin en zo trok Iserbyt het laken naar zich toe. Driesen verderop kreeg op zijn beurt aansluiting van Jacobs, Van Der Heijden, Groot en Wolsink.

Iserbyt viel niet meer terug en sluit zo een sterk seizoen af met een zoveelste overwinning. Van Der Heijden werd uiteindelijk alleen tweede, in een spannende sprint om de overige podiumplaats haalde Groot het nog. Wolsink viel net zoals vorige week naast het podium, Jacobs werd vijfde, Driesen eindigde na een sterke wedstrijd als zesde.