Ook Marlux -Napoleon Games pakt uit met dame

Ook Marlux -Napoleon Games pakt uit met dame

Het veldrijden telt een aantal grotere mannenploegen waarin ook dames actief zijn. Denk maar aan Sanne Cant bij Enertherm – BKCP of de dames van Telenet Fidea. Vandaag maakte Veldritkrant.be bekend dat ook Marlux -Napoleon Games een renster in zijn rangen sluit. Laura Verdonschot zal vanaf 1 januari 2017 deel gaan uit maken van de formatie van Jurgen Mettepenningen.

Dat Mettepenningen al even met plannen over een dame binnen zijn team rondloopt is geen geheim. Vandaag raakte bekend dat Laura Verdonschot vanaf januari 2017 haar overstap zal maken naar Marlux –Napoleon Games. De 17 –jarige Limburgse kreeg haar opleiding in het AA-drink team van Geert Wellens.

Vanaf september kwam ze uit voor Kalas –Essers –NNOF waar ze de ploeggenote van Sophie de Boer werd. Verdonschot behaalde bij de jeugd een aantal Belgische titels. Dit seizoen liep het iets minder en kwam ze nooit echt uit de schaduw van Femke van den Driessche. Op het WK in Zolder werd er echter meer duidelijk. Verdonschot sluit het seizoen met een veel beter gevoel af. Zo won ze afgelopen zondag nog in eigen provincie en schreef ze de Agter de Berg Cyclocross op haar naam.