Ook in Nederland kennen ze hun kampioenen

Ook in Nederland kennen ze hun kampioenen

Uiteraard werd er niet alleen in België gestreden voor de nationale titels, maar ook in Nederland en andere veldritlanden was dat zo. Bij onze noorderburen wisten Salvador Alvarado en Ryan Kamp hun favorietenrol helemaal waar te maken. 

In Surhuisterveen reed Alvarado van start tot finish aan de leiding. Hugo Kras drong nog sterk aan, maar kon de crosser van Callant-Doltcini niet aan het wankelen brengen.  “De druk lag toch een beetje bij mij, mooi dat ik dit kon waarmaken vandaag.”

De afgelopen weken ging het iets minder, dus ik was heel benieuwd waar ik stond. Met name op de zwaardere stroken kon ik steeds afstand nemen, maar op de verharde stroken kwam hij terug. Maar gelukkig hield ik stand tot het einde”, reageerde hij aan veldrijdenonline.nl.  Bailey Groenendaal werd nog derde.

De twee favorieten bij de junioren waren Pim Ronhaar en Ryan Kamp. Toen één van de twee het liet afweten, rook de andere zijn kans. “Na een wat mindere start kon ik snel opschuiven. Ik zag dat Pim Ronhaar niet in mijn wiel zat en ben vol doorgetrokken.”

“Van achteren kwam Mees Hendrikx opzetten, maar ik wist mijn voorsprong te behouden“, vertelde Kamp aan de Nederlandse veldritwebsite. Mees Hendrikx en eerstejaars Luke Verburg vervolledigden het podium.

Bekende in het buitenland

In Zwitserland werd ook een bekende naam kampioen. Loris Rouiller maakte zijn favorietenrol volledig waar en verlengde zijn nationale titel. In Groot-Brittannië was het niet Ben Tulett die het haalde. Na wat problemen in de start, zag hij Sean Flynn de titel wegkapen.

Foto’s – Bart Hazen