Ook in Middelkerke is Jens Dekker te sterk

Ook in Middelkerke is Jens Dekker te sterk

Jens Dekker heeft de winst in Middelkerke en de eindwinst in het SP-klassement op zijn naam geschreven. Hij haalde het ruimschoots voor Florian Vermeersch en Toon Vandebosch.

Jarne Driesen schoot als snelste uit de startblokken. Jari De Clercq en Alessio Dhoore lieten eveneens een goede start optekenen. Belgisch kampioen Jappe Jaspers startte niet.

Het ging bijzonder traag in de beginfase en dat was niet naar de zin van Toon Vandebosch die alleen probeerde op pad te gaan. Florian Vermeersch zag het gevaar en reed de kloof opnieuw toe.

Maar daarna was het showtime voor Wereldkampioen Jens Dekker. De Nederlander reed op kousenvoeten weg van de rest. Vermeersch, Vandebosch en Rombouts leidden de achtervolging.

Dat de zege voor Dekker zou zijn was toen al zeker. In de achtervolging bleef het wel spannend. Toon Vandebosch maakte een sprongetje maar Rombouts en Vermeersch gingen mee.

Uiteindelijk verzekerde Dekker zich van de winst en eindwinst in het SP-klassement. Voor de tweede plaats won Vermeersch de spurt van Vandebosch die derde werd. In het klassement blijft Jaspers op twee, Rombouts eindigt derde.

Uitslag

1. Jens Dekker
2. Florian Vermeersch
3. Toon Vandebosch
4. Seppe Rombouts
5. Jelle Camps
6. Jarno Liessens
7. Jarne Driesen
8. Jente Tielemans
9. Jari De Clercq
10. Mitch Groot