Ook in Frankrijk geen maat op Sanne Cant

Ook in Frankrijk geen maat op Sanne Cant

Sanne Cant reed van start tot finish aan de leiding in de Franse wereldbeker. De wereldbekerleidster hielt zonder problemen Ellen van Loy en Eva Lechner achter.

Met Lignieres-en-Berry werkte de dames de zesde van zeven wereldbekermanches af. Met deze nieuwe wedstrijd keerden ze voor het eerst in twee jaar terug op Franse bodem. Het was Cant die haar goede benen niet kon verstoppen. Vanaf de eerste ronde zette ze haar tegenstandsters onder druk.

Sanne Cant nam na haar winst in Heusden- Zolder ook de leiderstrui over van Eva Lechner. Bij aanvang van de wedstrijd telde Cant 222 punten, dat waren er zeventien meer dan Lechner en negenenveertig meer dan Amerikaans kampioene Compton.

“Een zeer snelle maar technische omloop, een omloop die ik wel graag heb. Op zich ben ik meer met de dagzege bezig dan met het klassement” ,liet Cant optekenen voor de start. Eva Lechner werkte een harde stage af en hoopt haar vorm tegen het WK nog op te trekken.

Het was Ellen van Loy die van in het begin van de wedstrijd het tempo de hoogte in wou jagen. Cant en Lechner volgde op een zeer korte afstand. Femke van den Driessche zat mooi in de top tien. Iets verder gevolgd door Verdonschot en Kaptheijns. Bij de eerste doorkomst aan de streep nam Cant de leiding. Van Loy volgde kort samen met Lechner, Havlikova, Majeuus, Teocchi , Wyman, Antonneau, De Boer, Harris en Van den Driessche.

Cant

In de tweede ronde was het Cant die haar tempo opdreef. Voor van Loy leek het te snel te gaan, ze moest een gaatje laten. Haar achterstand op Cant was even groot als haar voorsprong op Lechner. Havlikova deed er alles aan om het wiel van Lechner te blijven houden. Voor Compton, de derde in de algemene stand sloeg het noodlot toe. Ze kwam ten val en verloor heel wat tijd, in de tweede ronde zat ze al op de veertiende plaats.

Bij het ingaan van de derde ronde telde de wereldbekerleidster een voorsprong van zes seconden op Van Loy. Lechner telde een achterstand van dertien seconde. Van Loy kwam zeer sterk voor de dag. Cant bouwde haar voorsprong seconde per seconde uit. Het podium leek weg te zijn. In de achtergrond was het Wyman die plaats na plaats opschoof en naar het groepje in strijd voor de vierde plaats wist te rijden. Samen met De Boer en Mani. Zouden ze het gat met het podium nog kunnen dichten?

Cant leek wel de dag van haar leven te hebben, ze toont een waar machtsvertoon. Ook Van Loy, die gebrand zou zijn op een goede einduitslag, toont zeer sterke benen. Lechner leek steeds meer en meer terrein te verliezen op Van Loy. De Boer kwam sterk uit de achtergrond opzetten maar ook Wyman, Mani en Antonneau deden er alles aan om die vierde stek veilig te stellen.

Bij het ingaan van de laatste ronde telde Cant iets minder dan een halve minuut voorsprong op Van Loy. Lechner leek haar tweede adem gevonden te hebben en kwam tot op zes seconden van de tweede Belgische. Mani deed er alles aan om voor eigen volk te schitteren. Ze zette haar opponenten voor de vierde plaats hard onderdruk. Van Loy kreeg bijna het gezelschap van Lechner maar toch slaagde ze erin om de Italiaanse af te houden.

Door de zege van Cant diepte ze haar voorsprong op Lechner uit. Van Loy kwam zeer sterk als tweede over de meet. Ook zij doet een gouden zaak in het klassement en springt over Compton naar de derde plaats. De Amerikaanse kwam na haar val niet meer in het verhaal voor. Lechner strandde op de derde plaats. Mani geeft haar volk hoop en weet als vierde te eindigen.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Ellen van Loy
  3. Eva Lechner
  4. Caroline Mani
  5. Kaitlin Antonneau
  6. Sophie De Boer
  7. Helen Wyman
  8. Pavla Havlikova
  9. Joyce Vanderbeken
  10. Nikki Harris