Ook Arzuffi en Kastelijn belanden in Italiaans ziekenhuis

Ook Arzuffi en Kastelijn belanden in Italiaans ziekenhuis

Dat de omloop in Fiuggi niet te onderschatten en ook gevaarlijk was hebben we zondag in de media kunnen zien. Zo was er Europees kampioen Toon Aerts die onzacht in aanraking kwam met een boom en zo zijn seizoen ten einde zag komen. Maar ook de doorwinterde veldritdames kregen klappen.

Zowel de Nederlandse Yara Kastelijn als de thuisrijdster Alice Maria Arzuffi kwamen in hun wedstrijd ten val en werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. “Hoe of wat er juist gebeurde weet ik eigenlijk nog niet”, begint Kastelijn aan haar relaas. “Ik stootte mijn hoofd, werd duizelig en vervolgens lag ik in een ziekenwagen.”

Eens in het ziekenhuis keken ze tegen een lange wachttijd, het was er erg druk. “In het ziekenhuis namen ze hun tijd, ik moest onder de scan en er werden foto’s van mijn hoofd gemaakt.” Ze onderging een grondig onderzoek, dit mede door het feit dat ze een aantal keer haar bewustzijn verloren had. “Ze kwamen tot de conclusie dat ik met een hersenschudding kamp en ik moest een nacht ter observatie blijven.”

Maandag mocht ze het ziekenhuis verlaten en keerde ze terug naar Nederland. “Wat de rest van mijn veldritseizoen brengt weet ik nog niet. Ik laat me zeker in Nederland nog eens grondig onderzoeken.” Na de hele medische rompslomp is ze blij dat de schade meevalt en wil ze één iemand speciaal bedanken. “Dat is Gerben de Knegt onze bondscoach. Hij bleef de hele tijd aan mijn zijde en liet me geen enkel moment alleen.”

 Alice Maria Arzuffi had haar thuisrace zeker anders voorgesteld

Voor de Italiaanse Alice Maria Arzuffi ging het in de eerste ronde al grondig mis. “De eerste afdaling lag er zeer glad bij. Ik geraakte uit het spoor, reed aan de linkerkant tegen een paal en belande naast de omloop.” Bij het neerkomen raakte ze met haar rug en rechterbeen een aantal boomwortels.

Ook zij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. “Gelukkig brak ik niks, ik heb wel veel blauwe plekken op mijn rug. Aan mijn been heb ik een kneuzing. De dokter kon nog niet zeggen of het een scheur was, daarvoor was het nog te vroeg.” Maandag had ze een afspraak met haar kinesist, ze hoopt dat ze zo sneller kan herstellen.

Hoe en wanneer ze weer aan de start van een wedstrijd zal verschijnen weet ze nog niet. “Ik wil eerst voldoende herstellen. Met het oog op het WK is het nog niet zeker of ik in Hoogerheide kan starten. Binnen enkele dagen hoop ik daar uitsluitsel over te kunnen geven.”