Ontspannen Katerina Nash: “We zien wel wat het wordt”

Ontspannen Katerina Nash: “We zien wel wat het wordt”

En ook een interview met de topfavoriete kon niet ontbreken. Neen, niet Marianne Vos, wel Katerina Nash. Van de zes Europese wedstrijden die ze betwistte won ze er drie en viel ze nog niet naast het podium. Er komt zo heel wat druk op haar schouders terecht maar de Tsjechische is klaar om daarmee om te gaan.

”Met welk doel ik naar Tabor trek? Om een gezellige tijd te hebben met familie en vrienden. Waar anders voor?”, grapt Katerina Nash. De topfavoriete leeft bijzonder ontspannen toe naar het WK in haar thuisland. ”Ik wil gewoon het publiek verwennen en voor de rest zien we wel.”

In Hoogerheide zondag moest ze wel Eva Lechner voor zich laten. ”Maar daar ben ik eigenlijk niet kwaad om. Zo komt er ook wat extra druk bij haar. Ik zit op een punt waar ik wil zitten. Ik kende zondag de perfecte voorbereiding om zaterdag te knallen of hoe zeggen ze dat juist?”

“Anderzijds ben ik toch wat nerveus. Ik heb in het verleden geleerd dat het in het veldrijden altijd wel anders gaat dan verwacht.  Dat is nu ook de reden waarom ik van deze sport hou. Ik ben in ieder geval klaar voor alles wat zal komen.  Ik ben ook benieuwd hoe Marianne voor de dag zal komen. Ik weet niet wat er juist scheelt maar ik verwacht haar al snel vooraan in de wedstrijd.”

Nash trainde deze week ook al eens op de omloop. ”Voor we in Tabor zijn aangekomen ben ik even gestopt om al eens wat gewend te geraken met de sneeuw. Ondertussen heb ik ook op de omloop gefietst maar die zal tegen zaterdag nog een pak veranderen”, denkt ze.