Ontketende Jacobs spoelt WK-teleurstelling door in Lille

Ontketende Jacobs spoelt WK-teleurstelling door in Lille

De Zwitser Johan Jacobs kwam, zag en overwon in Lille. De renner van Lares-Doltcini kwam met twintig seconden voorsprong solo over de meet. Eli Iserbyt ging nog vol in het verweer, maar kwam er niet meer bij. Hij moest in de spurt ook Thijs Wolsink, die overigens een prima ploegenspel speelde, laten voor gaan voor plek twee.

Het scenario van de nieuwelingen zagen we opnieuw bij de junioren. Johan Jacobs legde er vanaf de start meteen de pees op. De Zwitser had al snel tien seconden. Een grote groep was eerst in de achtervolging, maar pas toen Eli Iserbyt op kop kwam moest Jacobs beginnen vrezen.

Samen met Thijs Wolsink trok hij door. Het duo kwam tot op zeven seconden, maar kon nooit aanpikken bij Jacobs. Wolsink speelde het ploegenspel prima en de voorsprong van de leider liep weer op tot meer dan vijftien seconden. Johan Jacobs spoelde met zijn zege de teleurstelling -door pech op het WK in Tabor- weg.

In de laatste rechte lijn spurtte Thijs Wolsink nog voorbij Eli Iserbyt naar plek twee. Daarachter werd het een spannende strijd. Mitch Groot kon vlot naar plek vier rijden. Hij kreeg tijdens de wedstrijd nog lang gezelschap van de jarige Briek Hermans. Hermans hield in de spurt uiteindelijk nog de sterke Gert Smets af. Eerstejaars Alessio Dhoore was heel de wedstrijd mee en werd zevende.

Archieffoto 

Uitslag

1. Johan Jacobs
2. Thijs Wolsink
3. Eli Iserbyt
4. Mitch Groot
5. Briek Hermans
6. Gert Smets
7. Alessio Dhoore
8. Victor Vandebosch
9. Tijl Pauwels
10. Jarne Driesen