Ontdek het parcours van de Tour de la Basse Meuse

Ontdek het parcours van de Tour de la Basse Meuse

Komende weekend staat er de Tour de la Basse Meuse op het programma. Een tweedaagse rittenwedstrijd voor nieuwelingen in de voerstreek. Met Lares-Doltcini en enkele renners van Enertherm-BKCP aan de start, wordt het uitkijken wat de veldrijders in hun mars hebben op het heuvelachtige parcours.

De Tour de la Basse Meuse bestaat uit een tijdrit en twee etappes in lijn. Zo krijgen de renners op zaterdag 30 april een tijdrit van 3 kilometer en 450 meter voor de wielen geschoven. Deze tijdrit zal plaatsvinden aan de Caserne van Saive. De eerste renner zal van start gaan om half tien in de voormiddag. Om 15 uur staat er nog een rit in lijn van 54 kilometer op het programma. Een pittige etappe met 655 hoogtemeters. De start en aankomst zal eveneens liggen aan de Caserne van Saive.

De volgende dag bevind de start en aankomst zich in Oupeye. Daar zal de finale worden beslecht na twee lokale rondes van 3,6 kilometer. Al valt misschien de beslissing wel eerder. De rennes zullen op hun weg meer dan 830 hoogtemeters moeten overbruggen.

Onder de veldrijders wordt het vooral uitkijken naar het Lares-Doltcini team en Enertherm-BKCP, waarvan renners zullen deelnemen. Zo zullen Len Dejonghe, Niels Vandeputte en Arno van den Broeck een mix ploeg vormen met het WAC Team Hoboken.

Met start-box probeerden we het parcours zo goed mogelijk uit te tekenen. Ondek de lastige omloop hier en hier