Ongenaakbare Wout Vervoort op de oevers van de Schelde

Ongenaakbare Wout Vervoort op de oevers van de Schelde

Wat Mathieu van der Poel de afgelopen maanden doet bij de elite, deed Wout Vervoort bij de junioren zaterdag. De eerstejaars reed van start tot finish aan de leiding. De Brit Sean Flynn en Jarno Jordens vervolledigden het podium.

Aan de oevers van de Schelde was het meteen duidelijk dat er geen maat stond op Wout Vervoort. Tien seconden werden er dertig. Dertig seconden werden een minuut. “Ik had niet verwacht dat het vandaag zo gemakkelijk zou lopen”, klonk het bij Vervoort, die vorig jaar als nieuweling al tweede was in Antwerpen.

“Vanaf dat ik dertig seconden had heb ik geen enkel risico meer genomen. Het is leuk om te winnen zo dichtbij huis. Mijn vader heeft ook hier zijn kantoor en er waren veel supporters aanwezig. Dat geeft mijn tweede zege dit seizoen nog een extra dimensie.” 

Michael Bervoets, Sean Flynn en Jarno Jordens waren zowat heel de wedstrijd in strijd om de overige podiumplaatsen. In de finale eigende Flynn zich de tweede plaats toe. Jordens ging ten kosten van Bervoets naar plek drie. De betere junioren pasten voor vandaag met het oog op de wereldbeker van morgen in Namen.