Ongenaakbare Rouiller bezet Citadel van Namen

Ongenaakbare Rouiller bezet Citadel van Namen

De Zwitsers hebben vandaag de Citadel van Namen volledig ingepakt. Althans één Zwitser. De Europese kampioen Loris Rouiller reed van start tot finish aan de leiding. Ryan Kamp legde beslag op de tweede plek, terwijl Ben Tulett in de laatste ronde zich nog kon verzekeren van de laatste podiumstek. Pim Ronhaar, blijft ondanks een mindere dag, leider.

De regen had duidelijk zijn sporen nagelaten op de glibberige Citadel van Namen. De Zwitser Loris Rouiller voelde zich meteen thuis op de heuvelachtige omloop en toonde dat ook. Al in de korte startlus nam hij het voortouw en dat gaf hij niet meer af tot aan de finish. “Het doel was voor het seizoen om minimum één wereldbekermanche te winnen en dat is vandaag gelukt”, vertelde de man in dienst van IKO Beobank die aan de finish nog tijd had voor een wheelie.

Achter de leider lag het veld al vrij snel aan stukken. De Nederlander Ryan Kamp was oorspronkelijk met Ryan Cortjens en Britten Ben Tullet en Sean Flynn in de achtervolging. Voor halfkoers kon Kamp zich al loswerken van zijn metgezellen. Hij deed er nog alles aan om Rouiller terug te halen, maar dichter dan twaalf seconden kwam hij nooit.

Terwijl Kamp zich steeds meer verzekerde van zijn tweede plaats, was de strijd voor plek drie nog open. Ben Tulett en Ryan Cortjens maakte het elkaar moeilijk. Uiteindelijk moest Cortjens plooien. Daarmee was de eerstejaars op plek vier wel nog steeds veruit de beste Belg. Sean Flynn werd vijfde voor Mees Hendrikx.

Wedstrijd in de wedstrijd

Tomas Kopecky en Pim Ronhaar waren verwikkeld in een wedstrijd binnen de wedstrijd. Ze speelden voortdurend haasje over, maar uiteindelijk wist Kopecky net voor Ronhaar te finishen. Dat was niet voldoende om de leidertrui van de Nederlander over te nemen.

Buiten Cortjens speelden de Belgen niet mee vandaag. Enkel Niels Vandeputte wist zich, tijdens zijn examenperiode, nog net in de top tien te nestellen. Opvallend zijn zeker wel de resultaten van Anton Ferdinade en Witse Meeussen. Zij wisten vanuit de B-selectie én vanaf de laatste startrij, respectievelijk naar plaats elf en dertien te rijden.

1. Loris Rouiller
4. Ryan Cortjens
10. Niels Vandeputte
11. Anton Ferdinande (B)
12 Jarno Bellens
13. Witse Meeussen (B)
18. Arno van den Broeck
19. Gerben Kuypers
23. Vince Van Den Eynde
27. Jelle Vermoote (B)
29. Len Dejonghe (B)
35. Wout Vervoort (B)
DNF Maxim Dewulf (B)