Ongenaakbare Nys en ontketende Bellens

Ongenaakbare Nys en ontketende Bellens

De DDV Verzekeringen Trofee streek vandaag neer in Essen voor een nieuwe manche. Bij de nieuwelingen was het een ongenaakbare Thibau Nys die met de overwinning ging lopen, terwijl de juniorenwedstrijd een kolfje naar de hand van Jarno Bellens werd.

Nys maakte er een ouderwetse solo van door al in de eerste ronde het ruime sop te kiezen. “Toen ik mijn kloofje sloeg, kon ik al snel overschakelen op mijn eigen tempo”, klonk het op de website van de organisatie. “Het eerste deel van het parcours bevat enkele stroken waar het stevig duwen is. Naar het einde van de wedstrijd toe woog dat wel door. Nu ga ik mijn examenbreak in. Pas in Loenhout duik ik weer het veld in.”

Voor de overige plaatsen was er nog veel spanning. De Duitser Tim Neffgen en Mathis Avondts vochten een hevige strijd uit. Neffgen leek even weg, maar het draaide uiteindelijk toch nog uit op een spurt. De Duitser, die al opviel met een vierde plaats in Hamme, trok daar aan het langste eind.

Ontketende Bellens

Net zoals bij de nieuwelingen lag de wedstrijd bij de junioren heel snel in zijn defintieve plooi. Daar was het Jarno Bellens die de leiding van start tot finish in handen nam. Achter de leider vocht een trio het uit voor de overige twee podiumplekjes. Pim Ronhaar was daar de sterkste en reed weg van de rest. In de finale liet eerstejaars Ben Tulett zich nog ringeloren door Ryan Kamp en zag zo een podiumplaats door zijn vingers glippen.

Naar: DVV Verzekeringen Trofee