Onemanshow van Yentl Bekaert in Ronse

Onemanshow van Yentl Bekaert in Ronse

Hoe spannend het was bij de nieuwelingen, hoe snel de wedstrijd bij de junioren in zijn plooi lag. De protagonist van de juniorenstrijd op en rond de Hotond werd Yentl Bekaert. De renner van de Telenet-Fidea Lions greep zijn eerste grote overwinning na een lange solo. Toon Vandebosch werd ruim een halve minuut na de winnaar tweede, voor Jelle Camps.

Een lange solo mag je vrij letterlijk nemen, want al in de eerste ronde zette Yentl Bekaert stevig aan. De renner die deze zomer zich voor het eerst volledig concentreerde op het veldrijden, had al snel een twintigtal seconden. In de achtervolging gebeurde oorspronkelijk weinig. Een zevental liet Bekaert rustig zijn gang gaan vooraan.

Toon Vandebosch en Jelle Camps waren de eerste die het gevaar roken en in de tegenaanval gingen. De vogel was toen echter al gaan vliegen. Bekaert reed elke ronde verder weg. “Ik had nooit verwacht dat ik op deze manier zou kunnen winnen”, was zijn reactie achteraf.

In de achtervolging kwamen Andreas Goeman en Florian Vermeersch half koers aansluiten. Laatstgenoemde moest echter al snel overboord. Pas in de laatste halve ronde kon Toon Vandebosch een tweede plaats veiligstellen. “Ik ben wellicht nog nooit zo diep geweest de laatste tien minuten. Dit was moordend”, pufte hij na de finish.  Jelle Camps moest nog al zijn spurtkwaliteiten uit de kast halen om Andreas Goeman nog voor te blijven voor de derde plaats. Florian Vermeersch kon de opkomende Timo Kielich nog afhouden voor de vijfde plaats.

Thymen Arensman was nog steeds niet hersteld van zijn ribblessure en werd ‘pas’ zevende voor Arno Debeir. Een trio Nederlanders met Bart Hazenkamp, Ryan Kamp en Carlo Van Den Berg vervolledigde de top tien.