Onemanshow van Roel Van Der Stegen op NK MTB

Onemanshow van Roel Van Der Stegen op NK MTB

Het Nederlands kampioenschap mountainbike voor junioren werd een onemanshow van Roel Van Der Stegen. Hij ging er meteen vol vandoor en de concurrentie zag hem pas terug aan de meet. David Nordemann en Marino Noordam vervolledigende het podium.

“Ik ben meteen vol gegaan vanaf de start en sloeg al snel een gat”, reageerde Roel Van Der Stegen meteen na de meet aan All Sports Radio. “Daardoor had ik ook ruimte om bij pech nog vlot te kunnen wisselen.”

Pech kwam er gelukkig niet en Van Der Stegen ging heel de wedstrijd door op hetzelfde elan. “Ik had al snel één minuut voorsprong en die voorsprong heb ik heel constant gehouden. Door de regen was het gelukkig minder stoffig dan zaterdag, maar naar het einde toe werd het wel glad. Ik had toen gelukkig de ruimte om het iets rustiger aan te doen in de afdalingen.”

“Ik ben blij met de titel, al wasvoor de start het vertrouwen al groot. Gisteren tijdens de verkenning voelde ik al dat het met deze vorm goed zat”, besloot Van Der Stegen tevreden.

Van Der Stegen kennen we vooral in het veld van zijn overwinningen in Essen en Loenhout. In eigen land werd hij ook al tweede in de wereldbeker van Hoogerheide en hij greep zilver op het NK veldrijden.

Foto – Twitter KNWU