Officieel – Jappe Jaspers naar Enertherm-BKCP

Officieel – Jappe Jaspers naar Enertherm-BKCP

Het was een publiekelijk geheim maar dinsdagmiddag heeft Lares-Doltcini het nieuws bevestigd. De wegen van Jappe Jaspers en Lares-Doltcini scheiden. Jaspers was dé revelatie van vorige winter en dat beloonde Jurgen Mettepenningen met een contract voor het hoofdteam, Sunweb – Napoleon Games. Ondertussen is bekend geraakt dat Jaspers naar Enertherm-BKCP trekt. 

Wat we eerder al meldden is vandaag bevestigd. Jappe Jaspers en Lares-Doltcini gaan definitief uit elkaar. Jaspers had nochtans een lopende overeenkomst voor meerdere jaren met Lares-Doltcini en hoofdploeg Sunweb-Napoleon Games. Naar welke ploeg Jaspers zou trekken bleef nog wel een vraagteken. Maar nu is het Enertherm-BKCP dat het talent binnenhaalt, wist Veldritkrant. Het team zelf heeft dat zopas ook bevestigd in een persbericht.

Manager Jurgen Mettepeningen kwam tot een regeling met de toekomstige club van Jaspers, BKCP-Powerplus. Jaspers ruilt zo per direct Lares-Doltcini in voor BKCP-Powerplus, de ploeg van de gebroeders Roodhooft. Daar heeft hij een contract getekend  tot eind 2018.

Volgende winter verdedigt Jaspers als tweedejaarsjunior de kleuren van Enertherm-BKCP. Het seizoen daarop, wanneer Jaspers belofte wordt, stapt hij over naar BKCP-Powerplus. Christoph Roodhooft is blij met de komst: “We zijn uiteraard erg blij dat we een talent als Jappe mogen verwelkomen. Zijn resultaten van vorig seizoen liegen niet”, klinkt het.