Nys en Vandeputte zegenvieren in het fort van Hoboken

Nys en Vandeputte zegenvieren in het fort van Hoboken

Na gisteren het Kasteel Ravenhof in Stabroek, werd er vandaag gestreden voor de overwinning in het fort van Hoboken. Bij de nieuwelingen boekte Thibau Nys zijn eerste overwinning van het seizoen, terwijl Niels Vandeputte al voor de tweede maal zijn handen in de lucht mocht steken.

“In de start zat ik meteen in het wiel van Dante Coremans”, vertelde Thibau Nys aan start-box.be “Ik wist namelijk dat ik hem in de gaten moest houden. Hij is dan ook heel erg goed bezig op dit moment. Na twee rondes waren we met vier weg en Ik voelde dat er misschien wel meer in zat.”

Bij het ingaan van de laatste ronde was Nys samen met Coremans weg. Al leek Coremans een kloofje te slaan. “Ik liet de moed niet zakken en zette vol de achtervolging in. Ik voelde dat ik technisch een beetje beter was en zo kwam ik tot op twee meter van Coremans.”

Eerste overwinning

“Op dat moment viel Coremans en waren we terug samen. Net voor de finish nam ik de kop en vanaf dan was het gewoon knallen tot aan de finish. Ik draaide als eerste uit de laatste bocht en kon zo mijn eerst overwinning van het seizoen pakken.”

“Uiteraard ben ik heel erg tevreden met deze overwinning. Ik wist dat ik in vorm was, al had ik vooraf niet gedacht dat ik hier vandaag zou winnen. Ondanks mijn val gisteren had ik dan ook een heel erg goede dag. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken tot het einde van het seizoen en nog enkele podium plaatsten bij elkaar sprokkelen.”

Vandeputte met zijn tweede

Bij de junioren boekte Niels Vandeputte al zijn tweede overwinning van het seizoen. Hij haalde uit voor Jelle Camps en Pieter-Jan Vliegen, die letterlijk uitvielen.

“Ik maakte een goede start en dook zo als tweede achter Florian Vermeersch het veld in”, aldus Niels Vandeputte. “Vermeersch trok stevig door, maar na een halve ronde kwam hij ten val. Ik kon hem gelukkig nipt ontwijken en zo een klein kloofje slaan. Jammer genoeg kon ik mijn voorsprong niet houden en zo kwamen Jelle Camps en Pieter-Jan Vliegen terug aansluiten.”

“Ik nestelde me in derde positie, en hoopte zo in de laatste ronde nog iets te kunnen doen. Met nog een halve ronde te gaan viel Camps en iets later ook Vliegen. Daarna reed ik vol door en boekte ik zo mijn tweede overwinning van het seizoen.”

kbw_1248

Bij de dames elites was de overwinning voor Shana Maes. Zij won de wedstrijd voor Valerie Boonen en Yenthe Boons.

kbw_1284

De beste dame jeugd was West-Vlaams kampioene Eva Vermeersch. Zij won voor de Nederlandse Pien Limpens en Tessa Zwaenenpoel, de winnares van gisteren in Stabroek.

Foto’s: Kristof Bruers