Nys en Vandeputte sluiten seizoen af met zege

Nys en Vandeputte sluiten seizoen af met zege

Thibau Nys en Niels Vandeputte kunnen met een tevreden gevoel een punt zetten achter hun seizoen. Beiden wisten ze de Sluitingsprijs van Oostmalle nog op hun naam te schrijven. Zo komt er een einde aan een lang veldritseizoen.

Wie wint in Oostmalle? Dat was de enige vraag die dit seizoen nog moest beantwoord worden. Jetze Van Campenhout en Thibau Nys trokken het laken bij de nieuwelingen al vroeg naar zich toe. Het duo bleef tot aan de finish in elkaars spoor. Daar was het Nys die Van Campenhout er wist af te spurten.

Lennert Belmans deed er na een koprol in de tweede ronde nog alles aan om terug aan te sluiten bij de leiders, maar kwam uiteindelijk toch niet verder dan de derde stek.

Vandeputte met een wheelie

Ryan Kamp was degene die bij de junioren de kat de bel aanbond. De Nederlandse kampioen trok fors door, maar moest in de tweede wedstrijdhelft toch weer het gezelschap dulden van Niels Vandeputte en Ryan Cortjens. “Toen maakte Kamp een foutje, waardoor ik enkele meters kreeg”, vertelde Vandeputte. “Het was nog vroeg in de wedstrijd om alleen te rijden met de wind.”

Toch probeerde Vandeputte het en de vijftien seconden beven constant, waardoor hij zijn vijfde zege van het seizoen boekte. “Ik ben enorm gemotiveerd gebleven de weken na het WK en dat loont duidelijk.” Kamp werd nog tweede, terwijl Witse Meeussen zich nog naar de derde stek knokte.