Nys en Rouiller de sterkste in Hamme

Nys en Rouiller de sterkste in Hamme

De Flandriencross in Hamme werd een kolfje naar de hand van Loris Rouiller en Thibau Nys. In de Hammese modder mochten ze beiden respectievelijk vieren bij de junioren en de nieuwelingen. Nys werd ook de eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee voor nieuwelingen.

Lang zag het er nochtans naar uit dat de overwinning naar Salvador Alvarado zou gaan. De nieuweling van Lares-Doltcini plezierde zijn manager Jurgen Mettepeningen in ‘zijn Hamme’ door er in de eerste ronde meteen vandoor te gaan. In het technische bikepark ging hij bij het ingaan van de laatste ronde echter twee keer onderuit.

Nys kwam aansluiten en maakte het in de finale af. “Het was echt een omloop naar mijn hand”, vertelde de Belgische kampioen. “In de eerste twee ronden heb ik wat gesukkeld. Ideale lijn zoeken, bandenspanning … ik ging ook één keer stevig over kop. Uiteindelijk kwam ik aansluiten bij Salvador en kon ik hem aan de balkjes loswerken.” Alvarado werd nog tweede, terwijl Jetze Van Campenhout zich verzekerde van plek drie.

Europese kampioen van start tot finish

Bij de junioren was er minder spanning. De Europese kampioen Loris Rouiller boekte ooit zijn eerste grote zege op Belgische bodem in Hamme en voelde zich nog steeds thuis op de omloop. Al in de eerste ronde maakte hij het verschil en met een tweeëntwintig seconden voorsprong werkte hij zowat heel de cross af.

Voor plek twee was er meer spanning. De Brit Ben Tulett en Gerben Kuypers streden zij aan zij voor die laatste twee podiumplekjes. Pas toen Tulett in de laatste ronde onderuit ging kon Kuypers de tweede stek veiligstellen.  Luke Verbug kon Mees Hendirkx nog afhouden voor plaats vier.