NV Balenberg en Sven Nys nemen vanaf 1 maart Telenet-Fidea over

NV Balenberg en Sven Nys nemen vanaf 1 maart Telenet-Fidea over

Wat al even in de lucht hing werd vandaag bevestigd op een persconferentie. Sven Nys en NV Balenberg nemen vanaf 1 maart Telenet-Fidea over. Dat staat te lezen op veldritkrant.be. Hans van Kasteren heeft daarmee de knoop doorgehakt.

In het verleden gaf de Nederlander al aan een stap opzij te willen zetten, maar dit seizoen ging hij actief op zoek naar een overnemer. Vier partijen bleken kandidaat. Nick Nuyens, Roodhooft, een persoon uit de voetbalwereld én Sven Nys. Vanmiddag werd duidelijk dat Nys de touwtjes in handen zal nemen. Daarmee komt er een einde aan de lange carrière van Hans van Kasteren in het veldrijden.

Jeugdwerking

Nys doet dit als sportief manager niet met Golazo, maar met NV Balenberg, waar Bob Verbeeck en hij bestuurder zijn. NV Balenberg realiseert ook op de Balenberg, waar traditioneel de nieuwjaarscross georganiseerd wordt, een belevingscentrum. De jeugdwerking blijft bestaan.

“Onder leiding van Sven zal ook de veelbesproken piramide van onze jeugdwerking blijven bestaan”, laat van Kasteren optekenen aan Het Nieuwsblad. “De piramide wérkt, dat hebben we met o.a. Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Thijs Aerts,… al duidelijk bewezen. Dat Sven dit ook erkent, kan alleen maar een enorme boost geven aan onze huidige jeugdrenners.”

Ook Nys is enthousiast. “Ik heb altijd gezegd dat ik na mijn actieve carrière graag jonge renners wilde opleiden en begeleiden. Dat is één van de pijlers van het Sven Nys Cycling Center en ook van het Telenet Fidea Cycling Team.” Verder verandert er weinig aan de samenstelling van het team. Kris Wouters blijft aan als ploegleider en ook Karen Ramakers en Nancy van Kasteren blijven actief binnen het team. Ook Telenet en Fidea blijven het team steunen.