Nu ook cyclocross aan befaamde Kleeberg

Nu ook cyclocross aan befaamde Kleeberg

De Kleeberg Challenge is geen onbekende meer in het jeugdveldrijden. Elk jaar is de heuvel in het Nederlands Limburgse Mechelen het decor voor een zware wegwedstrijd voor nieuwelingen en junioren. Dit voorjaar strijkt er voor het eerst ook een veldrit neer.

De eerste ‘Mechelerhofcross’ staat op zondag 15 januari op het programma. Op de flanken van de befaamde Kleeberg tekende de organisatie een uitdagende omloop uit. “We hebben er proberen alles in te steken”, vertelde één van de initiatiefnemers Guido Delnoije. “Een zandbak, trappen en balkjes wisselen elkaar mooi af. Als het regent wordt het wellicht een moddercross.”

De wedstrijd maakt dit seizoen deel uit van de Limburgse Jos Feron Wintercup. “We willen met de Mechelerhofcross een échte veldritomloop aan de kalender toevoegen, want de laatste jaren evalueerde de competitie meer naar mountainbike in de winter”, ging Denoije verder.

“Het is eigenlijk een test, als het ons bevalt willen we volgend seizoen een nationale cross organiseren”, besloot hij met de nodige ambitie.