Nossegem – Camps in laatste ronde, Cortjens na spurt met vier

Nossegem – Camps in laatste ronde, Cortjens na spurt met vier

Jelle Camps heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt in Nossegem. In de manche van de Moedige veldrijder was de junior in de slotfase sterker dan Stef Serre en Jarne Boden. Bij de nieuwelingen zorgde Ryan Cortjens voor een stunt door als eerstejaars de wedstrijd te winnen.

Camps nam een vliegende start. “Door mijn goede startpositie, zette ik me meteen op kop van de groep”, vertelde Camps. “Op de balken kon ik steeds het verschil maken, door als één van de enige te springen.”

De wedstrijd bleef een hele tijd gesloten. “Ik keek lang de kat uit de boom en deed pas in allerlaatste ronde een poging om weg te rijden. Na de balken had ik meteen een kloof van tien meter. Daarna trok ik fors door en kwam ik over de meet met twintig seconden voorsprong. Dat ik dit solo kon afmaken geeft een geweldig gevoel.”

Nummer één voor Ryan Cortjens in spannende spurt

Als veelvraat bij de aspiranten, duurde het ook niet lang voordat het prijs was bij de nieuwelingen voor Ryan Cortjens. De eerstejaars van Enertherm-BKCP haalde het in een spannende spurt met vier van Jens Clynhens, Yente Peirens en Louis Decoster.

“Ik dook als eerste het veld in, maar toen ik in de eerste ronde over de blaken wou springen liep het mis”, vertelde Cortjens. “Ik werd gehinderd en ging overkop. Daardoor waren er vier renners weg en moest ik een kloofje dichten.” Dat lukte ook. “Ik kon weer aansluiten en heel de wedstrijd reed ik rond plek vier. In de laatste ronde schoof ik op naar plaats drie om me ideaal te positioneren voor de sprint. Die won ik uiteindelijk vlot van Jens en Yente.”