Noorse Tiril Mohr gebeten door de veldritsport

Noorse Tiril Mohr gebeten door de veldritsport

De Noorse veldritploeg verblijft sinds vorige week vrijdag in het Antwerpse Vorselaar. Eén van de dames die samen met haar landgenoten toeleeft naar het WK in Heusden-Zolder is Tiril Mohr die zaterdag het U23-kampioenschap afwerkt.

Het Wereldkampioenschap veldrijden in Heusden-Zolder komt dichtbij. Dat het veldrijden de laatste tijd sterk geïnternationaliseerd is bewijst het feit dat er ook een Noorse ploeg afzakt naar Limburg. Een van de dames in de selectie is de 21-jarige Tiril Mohr, een wegrenster die alsmaar meer geboeid geraakt door het veldrijden.

“Voorlopig beschouw ik het veldrijden nog als voorbereiding op de weg. Dit veldritseizoen kreeg ik de kans om wereldbekers af te werken. Ik doe het bijzonder graag en ik zou in de toekomst mij meer willen toeleggen op de sport. Ook in Noorwegen groeit het veldrijden aan populariteit.”

“Hier staat het veldrijden natuurlijk al een pak verder. Daarom koos ik ervoor om ook in Hoogerheide mee te doen om nog wat ervaring op te doen. Voor mij werd het een moeilijke dag door mijn slechte startpositie. Uiteindelijk ben ik wel blij met mijn wedstrijd omdat ik goed opschoof. Er is natuurlijk nog heel wat ruimte voor verbetering.”

Ook in december was ze er al bij voor de wereldbekermanche in Namen maar zaterdag volgt de absolute apotheose, het WK. “Het wordt ietwat speciaal omdat er nu ook voor het eerst een WK voor dames beloften is. Ik weet dus niet wat ik moet verwachten. Vrijdag gaan we wel de omloop verkennen.”

“Gelukkig ken ik de Belgische cultuur al een beetje. Altijd een voordeel”, lacht ze. “Het is een fantastisch land. België heeft de ideale omstandigheden om te trainen. Maar het meest opvallende is dat de mensen hier heel vriendelijk zijn. Ik kijk er dan ook naar uit om zaterdag tussen de Belgische massa te crossen”, besluit Tiril Mohr.

Foto’s – Bart Raeymaekers