Noor Sindre Reidar Hole Mohr is zot van België, de bossen in Lichtaart en… de frituur

Noor Sindre Reidar Hole Mohr is zot van België, de bossen in Lichtaart en… de frituur

Het veldrijden werkt aan de internationalisering en lukt daar enigszins ook in. Niet enkel bij de dames maken er steeds meer buitenlandse namen hun passage, ook bij de junioren is dat het geval. Sindre Reidar Hole Mohr, het is een hele boterham maar de jonge Noor vond dit seizoen de weg naar België.

Sindre Reidar Hole Mohr maakte afgelopen winter zijn debuut in het Belgische veldritwereldje. De Noor startte zijn seizoen in Gieten, genoot van de sfeer en wilde koste wat het kost ook in België koersen. “Door enkele fans”, begint hij zijn verhaal.

“Na de Superprestigewedstrijd in Gieten vertelde enkele fans mij dat ik naar België moest komen, wilde ik verbeteren. Ik twijfelde niet lang en samen met mijn zus (Tiril Mohr, red.) ging ik op zoek naar een verblijfplaats om in de beste omstandigheden te kunnen trainen en te koersen.”

“Zo kwam ik in Vorselaar terecht. Uiteindelijk ontdekte ik ook het bekende trainingsgebied in Lichtaart. Ik realiseerde mij toen dat er hier in België goede mogelijkheden zijn om op topniveau te trainen. Dat is uniek in België want dat vind je in andere landen haast nooit”, vertelt Mohr.

Broeder-zusterliefde belangrijk12594026_1705245479732493_4429216476322865864_o

Mohr is nog maar sinds 2012 aan het veldrijden toe. “Mijn winter mocht er wel wat specialer uitzien dus koos ik voor een nieuwe uitdaging. Ik startte eerst in enkele lokale wedstrijden, later streed ik tegen de beste Noorse junioren. Daarom wilde ik het ook op een hoger level proberen. Ondertussen is het veldrijden een passie geworden.”

Een passie die hij deelt met zijn zus Tiril Mohr waarmee we eerder al kennis maakten. De twee begonnen dit jaar samen aan hun Belgisch-avontuur. “Het helpt natuurlijk om met twee van dezelfde familie te zijn”, legt hij uit.

“We moeten vaak het werk verdelen. Terwijl ik wat sleutel aan de fietsen gaat Tiril ze wassen. Het is leuk om te zien dat we samen bijzonder veel plezier vinden in het veldrijden. We trainen ook vaak samen en dat levert bijzonder leuke momenten op.”

Rugzak vol ervaring

Mohr koerste onder andere in Namen en Hoogerheide waar hij respectievelijk net in en net buiten de top zestig finishte. “Ik ben niet geheel ontevreden als je nog nooit op dit niveau hebt gereden. Ik bekijk alles in zijn context.”

“Ik heb verschillende manieren van trainen uitgeprobeerd dit seizoen en dat leidde uiteindelijk tot verschillende resultaten. Toen ik naar Hoogerheide kwam had ik dan ook het gevoel dat ik goed voorbereid was en dat ik een sterke vorm te pakken had.”

“Dat was belangrijk dit seizoen. Ik heb geleerd hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden. Ik merkte ook dat het bijzonder belangrijk is om in België te zijn met het oog op de UCI-punten en UCI-ranking. Maar het allerbelangrijkste in België? De frituur natuurlijk”, grapt hij.

Volgend jaar opnieuw Belgisch avontuur?

Mohr zit momenteel weer op de Noorse schoolbanken maar zijn planning voor volgend seizoen krijgt nu al vorm. “En er zal opnieuw een trip naar België bijzijn. We denken nu al na over de wedstrijden in het begin van het seizoen en over verblijfplaatsen om nog langer in België te kunnen blijven.”

“Er zijn nu al heel wat wedstrijden die we graag willen afwerken. We wachten nu af of er enkele organisatoren zijn die mij en mijn zus als deelnemers willen. Maar we zullen volgend jaar zonder twijfel weer in België zijn”, besluit de Noor.