Nog sprankeltje hoop voor Nederlandse jeugd

Nog sprankeltje hoop voor Nederlandse jeugd

Beide kampioenschappen konden door de lockdown niet doorgaan.  “Na de persconferentie van twee februari valt er een definitief besluit of de kampioenschappen deze winter kunnen worden verreden”, laat de Nederlandse wielerbond weten. “Dat is alleen mogelijk als de huidige richtlijnen vanuit de overheid veranderen.”

“Rekening moet ook dan gehouden worden met aanvullende voorwaarden en beperkingen vanuit de veiligheidsregio, zoals het niet toelaten van publiek. Na de persconferentie gaat de inschrijving bij een positief bericht open.”

De junioren heren en vrouwen werden eerder aan het programma van het NK in Hoogeveen toegevoegd nadat de titelstrijd in Zaltbommel voor elite en beloften definitief geschrapt werd. Er wordt ook nog overlegd over een datum voor het NK veldrijden voor amateurs en masters op een andere locatie.

Ook voor de Belgische jeugd is er nog hoop. Vorige week liet Belgian Cycling weten dat zij begin februari hun titelstrijd uitvechten in Middelkerke. Met de beslissing van het WK in het achterhoofd is natuurlijk maar de vraag of dit nog zal kunnen doorgaan.