Noah Vreeswijk met tactische zet naar de zege

Noah Vreeswijk met tactische zet naar de zege

Het werd geen Belgische overwinning bij de nieuwelingen in Sint-Niklaas. In een spannende strijd haalde de Nederlander Noah Vreeswijk het in de laatste zandstrook met een tactische zet. De Brit Ben Tulett werd na een sterke wedstrijd tweede, terwijl Joachim Van Looveren nog het podium mocht vervolledigen. 

De beste start was nog voor Dante Coremans. De eerstejaars van Lares-Doltcini kreeg al snel gezelschap van Ben Tullet, Joachim Van Looveren en Noah Vreeswijk. Coremans probeerde tot tweemaal toe het verschil te maken, maar net zoals de afgelopen weken kruiste materiaalpech zijn pad en werd hij tot de orde geroepen.

Vierstrijd

Het werd dus een spannende vierstrijd, waarin Joachim Van Looveren bij het ingaan van de laatste ronde het alleen probeerde. “Ik had enkele meters, maar op de steile klim kwam de rest al terug aansluiten”, vertelde de renner van Cycling.be-Alpha Motorhomes. Met vier doorkliefden ze dan ook voor de laatste keer het zand.

Het was dus wachten tot de laatste ronde alvorens de wedstrijd in zijn plooi viel. “Na de passage van de tweede materiaalpost probeerde de rest terug op te springen”, vertelde Noah Vreeswijk. “Daar bleef ik lopen en dat bleek de juiste keuze. De andere moesten een tiental meter verder opnieuw van de fiets en zo kon ik al lopende het verschil maken. Het is mijn eerste overwinning van het seizoen en daarmee ben ik uiteraard erg tevreden.”

De Brit Ben Tullet reed nog naar de tweede plaats, voor Joachim Van Looveren. Ook in de laatste ronde kwam Dante Coremans weer ten val door materiaalpech, waardoor hij een podiumplaats door zijn neus geboord zag.